در این فرایند بارهای ته لنجی ابتدا از چین به دبی ارسال میشوند و سپس از دبی به بنادر جنوبی ایران حمل میگردند.
ته لنجی
بنادر جنوب کشور عمدتاً امکان واردات همراه ملوانی را دارند و در سال جاری نیز مناطق بیشتری از این قانون بهرهمند شدند. برخی از شهرهایی که تجارت ملوانی در آنها مجاز است:
ته لنجی
کالای ملوانی از چند دهه قبل بهصورت تدریجی به دو دلیل رونق گرفت و مورد استقبال مردم قرار گرفت:
ته لنجی
عبدالکریم جمیری اضافه کرد: با پیگیریهای مکرری که با رئیس جمهور، ریاست مجلس و معاون اول رئیس جمهور در مورد مشکل ترخیص کالای همراه ملوان طی روزهای اخیر صورت گرفت، روز گذشته جلسهای به دستور آقای مخبر تشکیل و نسبت به این موضوع تصمیمگیری شد.
در ادامه این مطلب قصد داریم تا شرایط واردات ته لنجی، کالاهای مجاز، هزینه واردات ته لنجی، مراحل و سایر موارد مرتبط با آن را شرح بدهیم.
پس انتخاب لنجی با سرعت مناسب و نیز انتخاب بنادر مبدأ و مقصد و طول مسیر حمل دریایی یکی از عوامل مهم در مدت زمان حمل بار است که باید به آن توجه شود.
انواع وسایل صنعتی، تجهیزات و قعات خودرو، پوشاک، لوازم الکترونیکی، لوازم بهداشتی و آرایشی، انواع اسباب بازی و بسیاری موارد دیگر از جمله موارد مجاز برای واردات ته لنجی هستند.
بر اساس آییننامه ورود کالا توسط ملوانان و شناورهای دریایی سنتی با ظرفیت کمتر از ۵۰۰ تن(لنج تجاری) معافیت کالای ملوانی مذکور در ماده ۷ این آییننامه، شامل معافیت از پرداخت حق ورودی و سایر وجوه است.
با توجه به اینکه هدف اصلی شرکت مرلید واردات بارهای تجاری می باشد نه شخصی و بارهای ته لنجی نباید تجاری باشند، مرلید بهیچ عنوان خدمات بار ته لنجی ندارد و قیمت هم ارائه نمی کند.
برای اطلاع از اخبار جدید بازرگانی و تجارت بین الملل در خبرنامه ما عضو شوید.
امتیاز دهید حمل بار با لنج از روشهای موردعلاقه بازرگانان در حوزه تجارت است. در حال حاضر، بارهای فراوانی از دبی و چین به ایران و بالعکس با روش حمل بار ته لنجی منتقل میشود.
منسوجات: پارچهها و محصولات نساجی، مانند حولهها، ملحفهها و غیره.
برای واردات ته لنجی، شما باید مجوز واردات کالا از وزارت صنعت، معدن و تجارت را دریافت کنید. این مجوز برای هر بار واردات صادر میشود و مدت اعتبار آن ۶ ماه است. برای درخواست مجوز واردات کالا، شما باید فرم مربوطه را از سایت وزارت صنعت، معدن و تجارت دانلود کنید و پس از تکمیل آن، به همراه مدارک لازم به اداره کل تجارت خارجی وزارت صنعت، معدن و تجارت مراجعه کنید.
بر اساس ماده ۱۳ دریابانی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران موظف است به هنگام ورود شناورها(خارج از اماکن بندری و گمرکی) مشخصات شناور، ناخدا و ملوانان(اسناد مندرج در مواد ۲ و۳ این آییننامه) را با اسناد و مشخصات ثبت شده در اظهارنامه اجمالی و فهرست کل بار تطبیق و در صورت مطابقت، اسناد کالاهای وارده را ممهور به مهر ورودی یا ثبت سامانهای نماید و در صورت عدم مطابقت با اظهارنامه، مراتب را به گمرک اعلام نماید.